Jojoba Oil Hemani

30 ml

Vaji i Xhoxhobës

Vetitë Shëruse:

Vaji i farës së Xhoxhobës është një produkt 100% natyral i nxjerrë nga farat e bimës së Xhoxhobës pa pësuar asnjë ndryshim në strukturën e tij kimike, për të garantuar efektin maksimal në përdorimin shëndetsor. Vaji Xhoxhobës ndryshon plotësisht nga të gjitha vajrat bimorë përsa i përket përbërjes së tij kimike dhe klasifikohet kimiksht si një qiri i lëngshëm që del i si rezultat i bashkimit të amino acideve dhe trasformimit me një zinxhir të gjatë dhe të njëjtë karbonik, i cili përmban rreth 40-44 atome karboni. Për këtë arsye fushat e përdorimit të tij janë të shumta dhe asnjë solucion i efektshëm qoftë shampo, krem apo pomadë nuk mund të bëjë dot pa të. Ai ka efekt shumë të lartë për shkak të uljes që i bën korneas së jodit.

Përdorim i Brendshëm:

 1. Vaji i Xhoxhobës dallohet për forcën e tij për të aktivizuar proçeset e ndërtimit të qelizave në lëkurë, rregullon mekanizmin e ekulibrit të lagështisë dhe siguron një mbrojtje natyrale kundër faktorëve të jashtëm si p.sh: nxehtësia, lagështia dhe pluhurat.
 2. Gjithashtu ky vaj konsiderohet një lëndë natyrale për një numër të ndryshëm bakteriesh dhe mukozash.
 3. Vaji i kokrave të Xhoxhobës ndihmon në uljen e tempit të sekretimit të vajrave në lëkurën yndyroze. Kjo veçori vjen si rrjedhojë e aftësisë së vajit për t’i dhënë mekanizmave të trupit iluzionin e ekzistencës së një sasie të mjaftueshme të sekretimeve yndyrore, sepse baza dhe struktura e tij i ngjajnë shumë bazës dhe strukturës përbërëse të këtyre sekretimeve.
 4. Ndihmon për kurimin e fryrjes së prostatës.
 5. Lehtëson dhimbjet e majasëllit, anusit dhe fistulit duke përgatitur një përzierje me raportin.Doza: Një lugë [çaji] nga vaji i Xhoxhobës në një gotë qumështi pihet dy herë në ditë, mëngjes dhe mbrëmje pas buke deri në normalizim të plotë të gjëndjes.

Përdorim i Jashtëm:

 1. Ndihmon për qetësimin dhe largimin e puçrave, kokrave me qelb, akneve në fytyrë dhe trup. Doza: Merren 6 ml vaj  Xhoxhobe + 1 ml vaj i embrionit të Grurit + 1 ml vaj Aloe Vera + 1 ml vaj Trëndafili  me këtë përzierje lyhet vëndi duke berë masazh çdo ditë para gjumit deri në normalizim të plotë të gjëndjes.
 2. Vaji i Xhoxhobës përdoret si një pastrues i makjazhit për gratë, gjë e cila e ndihmon lëkurën dhe qafën dhe në largimin e rrudhave. Doza: Një luge të vogël [çaji] nga vaji i Xhoxhobës lyhet fytyra duke berë masazh dhe më pas lahet me ujë, kjo mënyrë përdoret sa herë që dëshirojmë heqjen e makjazhit.
 3.  Kokrat me qelb dhe aknet mund të pastrohen duke përdorur përzierjen. Merren 5 ml vaj  Xhoxhobe + 1 ml vaj Kanelle + 1 ml vaj Karafili + 1 ml vaj Livando me këtë përzierje lyhet fytyra duke berë masazh, kjo mënyrë përdoret disa herë në ditë deri sa të ikin aknet dhe puçrat.
 4. Largon parazitët dhe zgjeben. Doza: Merren 1 ml vaj  Xhoxhobe + 5 ml vaj Janesuni me këtë përzierje lyhet vëndi duke berë masazh çdo ditë para gjumit deri në normalizim të plotë të gjëndjes.
 5. Lehtëson dhembjet e nervit shiatik dhe largon sipmtomat e tij në shumë raste. - Shërbën si zbutës i lëkurës para dhe pas ekspozimit në diell. Doza:  Merren 1 ml vaj Xhoxhobe + 1 ml vaj  Alo Vera + 1 ml vaj Kamomili + 1 ml vaj Livando + 1 ml vaj Trëndafili me këtë përzierje lyhet vëndi duke berë masazh dy herë në ditë, mëngjes dhe mbrëmje deri në normalizim të plotë të gjëndjes.
 6. Largon acarimet e lëkurës në gishtat e këmbëve dhe sipër kofshëve. Doza:  Merren 1 ml vaj Xhoxhobe + 1 ml vaj  Sherebele + 1 ml vaj Kumini me këtë përzierje lyhet vëndi duke berë masazh dy herë në ditë, mëngjes dhe mbrëmje deri në normalizim të plotë të gjëndjes.
 7. Ndihmon për shërimin e tërheqjes muskulare dhe ndihmon në lëshimin e muskujve të tendosur. Doza:  Merren 1 ml vaj Xhoxhobe + 1 ml vaj Livando me këtë përzierje lyhet vëndi duke berë masazh dy herë në ditë, mëngjes dhe mbrëmje deri në normalizim të plotë të gjëndjes.
 8. Ndimon për qetësimin e dhimbjeve të reumatizmës, dhembjeve të kyçeve dhe acarimit të vertebrës së mesit (lumbar vertebra). Doza:  Merren 1 ml vaj Xhoxhobe + 1 ml Kumini + 1 ml vaj Sherebele + 1 ml vaj Zenxhebili me këtë përzierje lyhet vëndi duke berë masazh dy herë në ditë, mëngjes dhe mbrëmje deri në normalizim të plotë të gjëndjes.

Per femra