Myrtle Oil Hemani

30 ml

Vaji i Mërsinës

Përdorim i brendshëm

Është një vaj i paqëndrueshëm i cili përbëhet kryesisht nga martinoli dhe limoneni. Ai  përmban geraniol, maruotol dhe cineole. Po kështu ai përmban edhe lëndë hidhura, xhelatine dhe taninë të përqëndruar.

 1. Këshillohet për gurët në veshka, për problemet e urinimit dhe për sëmundjet e zërit.
 2. Përdoret për të ndaluar gjakderdhjen.
 3. Pastrues i rrugëve të frymëmarrjes dhe laringut.
 4. Shërben si diuretik (nxitës për urinimin).
 5. Shpërbën gurët në veshka dhe mjekon disa acarime në rrugët urinare, ku këshillohet si një medikament për çregullimet urinare.
 6. Në mjekësinë popullore egjiptiane përdoret në rastet e epilepsisë.
 7. Përdoret si medikament farmaceutik që ruan indet e trupit dhe si antibiotik.
 8. Shërbën si medikament për të larguar mykozën nga gjoksi.
 9. Shërben si medikament për ta larguar nxehtësinë nga stomaku dhe për mjekimin e tumoreve.
 10. Shërben si medikament për mjekimin e kalçifikimit në të gjitha gjymtyrët e trupit dhe për mjekimin e sekrecioneve të hundës.

Doza: Një luge [caji] nga vaji i Mërsinës në një gotë qumështi pihet dy herë në ditë, mëngjes dhe mbrëmje pas buke deri në normalizim të plotë të gjëndjes.

 

Përdorimi jashtëm

 1. Forcon zhardhokët e flokëve, parandalon rënien e tyre dhe u jep ngjyrën e zezë.
 2. Gjithashtu parandalon djersitjen e tepërt.
 3. Shërben si mjekues për dhimbjet në fund të shpinës dhe parandalon skuqjen e barkut.
 4. Ka dobi të shumta në masazhet që bëhen në rast paralize.
 5. Përdoret me lyerje në rastet e djersitjes së shumtë.
 6. Përdoret si krem për zbukurimin e lëkurës.
 7. Vaji i mërsinës përdoret si gjilpërë anale për shtërzim (parandalim barku).

Doza: Një lugë të vogël [çaji] nga vaji i Mërsinës lyhet vëndi në të cilin ndihet dhimbje dy herë në ditë mëngjës dhe mbrëmje deri në normalizim të plotë të gjëndjes.