Eznevita Pomegranate Seed Oil

50 ml

Vaj Shege - Oleum Punica Granatum

Vetitë Shëruse:

Vaji i farave të shegës nga është një preparat 100 % natyral që nxirret nga farat e shegëve të mbjella dhe të rritura me përkujdesje të veçantë sipas metodave teknike më të mira. Ai distilohet në gjendje të ftohtë për të mos pësuar asnjë ndyshim në strukturën kimike dhe për të pasur efektshmëri maksimale në përdorimin e tij mjekësor. Vaji i farave të shegës përmban substanca hormonale të ngjashme me estrogjenet, substanca që i rezistojnë oksidimit të quajtura fenole të ndryshme. Ai përmban gjithashtu substanca stimuluese dhe përtëritëse të funksionit të sistemit nervor qendror si riboflavin, elthamin, vitaminë C, E, kalcium, fosfor etj. Vaji i farave të shegës është një preparat i përgatitur për përdorim të brendshëm dhe të jashtëm sipas kodit amerikan për medicinës bimore P.D.R. dhe ai është i dobishëm në shumë raste sëmnudjesh: 

  1. Në simptomat e pleqërisë tek femrat, sa që ai ndihmon në mjekimin e sëmundjeve vaskulare të zemrës, dobësisë së kockave që vjen si rezultat i mungesës së hormonit estrogjen.
  2. Mbron nga kanceri i gjirit, kanceri i vezoreve dhe i mitrës, për shkak se ai përmban substanca hormonale të ngjashme me estrogjenin.
  3. Lufton dobësimin e qelizave të lëkurës dhe e mbron atë prej rrudhave duke shtyrë në kohë plakjen.
  4. Largon parazitët (krimbat).
  5. Pastron infeksionet urinare të brendshme dhe të jashtme tek gratë.
  6. Pushon diarrenë, dizenterinë dhe majasëllin.

Përdorimi: Një lugë [çaji] nga vaji i farave të Shegës në një gotë qumështi pihet dy herë në ditë, mëngjes dhe mbrëmje pas buke deri në normalizim të plotë të gjëndjes.

Vërejtje: Për përdorimin e tij tek gratë shtatëzëna, gjidhënëset dhe për fëmijët nën dy vjeç merret rekomandimi i mjekut specialist.