Anise Oil

Vaj Anise (20ml)

Vetitë: Vaji esencial i anises yll nxirret nga druri i një bime me origjinë aziatike të quajtur Illicium verum dhe që i përket familjes Magnoliaceae. Ky vaj ka një ngjyrë të verdhë të zbehtë dhe një aromë të ëmbël dhe pikante. Ka në thelb veti tretëse, balsamike, ka veti çliruese , dmth, vepron duke eleminuar ajrin që është akumuluar në stomak dhe zorrë, dhe është gjithashtu një galaktagog, domethënë vepron tek gratë duke rritur prodhimin e qumështit.

Ky vaj esencial përdoret kryesisht në pezmatimin e traktit respirator, siç është bronkiti, në rast të kollës dhe në prani të gëlbazës. Është efektiv si një ilaç për të luftuar gazrat e tepërta, për të zgjidhur problemet e tretjes dhe diarresë, për të eleminuar spazmat e zorrëve dhe përdoret gjithashtu në trajtimin e artritit reumatoid dhe dhimbjet e shpinës. Ajo gjithashtu ka treguar efikasitet të jashtëzakonshëm në trajtimin e herpesit të buzëve.

Përdorimi: Ky vaj tërheq shumë rrezet e diellit, kështu që mos e ekspozoni veten në rrezet e diellit pasi ta keni aplikuar pasi mund të shkaktojë djegie nga dielli. Mund të jetë toksik për gratë gjatë shtatëzanisë dhe fëmijët nën pesë vjeç.

Këshilla: Të mbahet në ambjent të thatë, në temperaturën  10 ° C - 25 ° C dhe larg rrezeve të diellit.